Інформація про відсутність чинної державної допомоги

Назва: Інформація про відсутність чинної державної допомоги

Про повідомлення:

1. Інформація за цією формою подається надавачем державної допомоги Антимонопольному комітету України (далі – Комітет) щорічно до 01 квітня поточного року за попередній фінансовий рік. До 01.04.2020 подається інформація за 2019 рік.

2. Підстава надання інформації: частина третя статті 16 Закону України «Про державну допомогу суб’єктам господарювання»:

 «Надавачі державної допомоги зобов’язані щороку, до 1 квітня наступного року, подавати Уповноваженому органові у визначеному ним порядку інформацію про чинну державну допомогу, її мету, форми, джерела, отримувачів та їхні частки у загальному обсязі наданої протягом минулого фінансового року державної допомоги у межах відповідної програми або інформацію про те, що протягом звітного року державна допомога не надавалася».

3. Інформація за цією формою подається, якщо надавач державної допомоги:

1) має рішення Комітету щодо допустимості та/або недопустимості державної допомоги для конкуренції і

2) НЕ НАДАВАВ у звітному році державної допомоги за цим рішенням.

4. Якщо надавач державної допомоги не має ніякого рішення Комітету, то ця форма Комітету не подається.

5. Якщо надавач державної допомоги має рішення Комітету про те, що підтримка не є державною допомогою, то ця форма Комітету не подається в частині такої підтримки.

6. Якщо у резолютивній частині рішення Комітету міститься  рішення, що підтримка не є державною допомогою, а поряд також міститься рішення про допустимість/не допустимість державної допомоги для конкуренції, то подати цю форму необхідно у випадку, якщо державна допомога за цим рішенням НЕ НАДАВАЛАСЬ. Чи надавалась або не надавалась підтримка, яка не є державною допомогою, за цим рішенням значення не має.

7. Технічна підтримка щодо заповнення та подачі цієї форми Комітету надається за телефоном (044) 594-68-07.